نظر به اخذ تعداد محدودي مجوز امريه سربازي از ستاد كل نيروهاي مسلح، خواهشمند است دستور فرمائيد به دانشجويان فارغ التحصيل مقطع كارشناسي ارشد و دكتري كه علاقمند به انجام خدمت سربازي تحت عنوان امريه در رشتههاي تحصيلي مورد نياز در دانشگاه تهران هستند اطلاع رساني گردد؛ از تاريخ ۲۹/۰۵/۱۴۰۳ با مراجعه به آدرس اينترنتي http://hrm.ut.ac.ir و تكميل فرم و بارگذاري مدارك نسبت به ثبت درخواست اقدام نمايند.
بديهي است پس از پايان مهلت ثبت نام، اسامي متقاضيان سه برابر ظرفيت جهت انجام مصاحبه تخصصي به واحدهاي متقاضي معرفي خواهند شد.
با توجه به نیاز مرکز لرزه نگاری کشوری موسسه ژئوفیزیک در سطح ستاد تهران و مراکز شهرستانی جهت جذب و بکارگیری نیروی متخصص به صورت سرباز امریه، افراد علاقه مند اعزامی 1/6/1403 می توانند با مراجعه به آدرس اینترنتی http://hrm.ut.ac.ir نسبت به تکمیل فرم و بارگذاری مدارک خود اقدام نمایند.
نیروهای امریه مورد نیاز:
1- ستاد مرکز لرزه نگاری کشوری-حوزه فنی- فارغ التحصیلان رشته برق و الکترونیک- یک نفر
2- ستاد مرکز لرزه نگاری کشوری -بخش پایش اطلاعات لرزه ای -فارغ التحصیلان رشته ژئوفیزیک گرایش زلزله-یک نفر
3- مراکز شبکههای لرزهنگاری اهواز-کرمانشاه-تبریز-ساری-بیرجند-تهران- فارغ التحصیلان رشته های ژئوفیزیک-زمین شناسی-فیزیک-مهندسی عمران (زلزله)- هر شبکه لرزه نگاری اعلام شده یک نفر جمعاً 6 نفر
محل کار شبکه های لرزه نگاری شهرستانی مرکز استان مربوطه خواهد بود
به منظور تسريع و تقويت روشهاي اطلاع رساني زمين لرزههاي ثبت شده در سطح كشور، كانال "گزارش زمين لرزههاي كشور" در پيام رسان "ايتا" به آدرس https://eitaa.com/irsc_public و "بله" به آدرس https://ble.ir/irsc_public راه اندازي شده است. هموطنان عزيز ميتوانند با عضويت در اين دو كانال از جديدترين اخبار و رويدادهاي زمين لرزههاي كشور و پيامهاي آموزشي مرتبط با زمين لرزه مطلع شوند.
کانال بلهکانال ایتا
مركز لرزهنگاري كشوري وابسته به مؤسسه ژئوفيزيك دانشگاه تهران در تاريخ 3مرداد1397 در راستای لزوم توسعه ایستگاههای لرزهنگاری جهت پوشش مناسبتر چشمههای لرزهخیز کشور با حمایت فرمانداري ويژه شهرستان طبس، بخشداري دستگردان، شهرداري عشق آباد، شوراي اسلامي بخش دستگردان و شركت تعاوني دهياريهاي دستگردان يك ايستگاه لرزهنگاري دائمی باندپهن (Broadband) در استان خراسان جنوبی راهاندازي نمود. این ایستگاه در شمال شهرستان طبس، بخش دستگردان و در نزديكي روستاي تپه طاق واقع شده است و دادههاي آن به صورت آنلاين (برخط) به مرکز لرزهنگاری کشوری ارسال ميگردد و همراه با دادههاي ديگر ايستگاههاي لرزهنگاري جهت پايش مناسبتر فعاليتهاي زمين، امور تحقیقاتی و گزارش رخدادهای زمینلرزه محلی در آن ناحيه مورد استفاده قرار ميگيرد.
مركز لرزهنگاري كشوري وابسته به مؤسسه ژئوفيزيك دانشگاه تهران در تاريخ 16اردبیهشت1397 در راستای لزوم توسعه ایستگاههای لرزهنگاری جهت پوشش مناسبتر چشمههای لرزهخیز کشور با حمایت استانداری کرمانشاه يك ايستگاه لرزهنگاري موقت در استان کرمانشاه راهاندازي نمود. این ایستگاه واقع در ارتفاعات جنوبی استان در شهرستان گیلانغرب واقع شده است و دادههاي اين ايستگاه به صورت آنلاين (برخط) به مرکز لرزهنگاری کشوری ارسال ميگردد و همراه با دادههاي ديگر ايستگاههاي لرزهنگاري جهت پايش مناسبتر فعاليتهاي زمين، امور تحقیقاتی و گزارش رخدادهای زمینلرزه محلی در آن ناحيه مورد استفاده قرار ميگيرد.
مركز لرزهنگاري كشوري وابسته به مؤسسه ژئوفيزيك دانشگاه تهران در تاريخ ۲۵ آبان ۱۳۹۶ جهت پوشش مناسبتر جنبشهاي زمين در غرب استان كرمانشاه در حوالي شهرهاي تازهآباد، سرپلذهاب و قصر شيرين، يك ايستگاه لرزهنگاري باندپهن موقت در شهرستان قصرشرين راهاندازي نمود. دادههاي اين ايستگاه به صورت آنلاين (برخط) ا رسال ميگردد و همراه با دادههاي ديگر ايستگاههاي لرزهنگاري جهت پايش مناسبتر فعاليتهاي زمين در آن ناحيه مورد استفاده قرار ميگيرد. هماكنون بيش از ۱۴ ايستگاه لرزهنگاري فعال به صورت برخط در منطقه غرب كشور و در اطراف منطقه زلزلهزده فعال است.
نظر به پايش بهتر لرزهخيزي استان آذربايجانغربي، مركز لرزهنگاري كشوري مؤسسه ژئوفيزيك دانشگاه تهران اقدام به نصب و راهاندازي آزمايشي سه ايستگاه لرزهنگاري در شهرستانهاي سردشت، نقده و سلماس واقع در استان آذربايجانغربي نموده است. دادههاي لرزهنگاري برخط (Online) اين ايستگاهها از ۲۸/۰۲/۱۳۹۶ در مركز پايش زمينلرزههاي كشور در تهران دريافت ميگردند. لازم به ذكر است كه استان آذربايجان غربي از استانهاي لرزهخيز كشور ميباشد كه از مهمترين زمينلرزههاي سده اخير اين استان ميتوان به زمينلرزههاي با بزرگي بالاي ۷ در سالهاي ۱۳۰۹ و ۱۳۵۵ هجري شمسي به ترتيب در مناطق سلماس و چالدران اشاره نمود.
ریاست محترم دانشگاه تهران به همراه اعضای محترم هیات رئیسه در برنامه سفر به استان اصفهان در روز پنجشنبه 12 اسفند 1395 از شبکه لرزهنگاری این استان وابسته به موسسه ژئوفیزیک بازدید کردند.
مسئول شبکه لرزهنگاری اصفهان ، آقای مهندس بلوچی، گزارش مختصری از فعالیتها و خدمات این شبکه به استان اصفهان و استانهای همجوار را ارائه دادند و رییس موسسه ژئوفیزیک، آقای دکتر مجید نبی بیدهندی، ضمن ارائه گزارشی از توانمندیها و فعالیتهای شبکهها و پایگاههای لرزهنگاری وابسته به مرکز لرزهنگاری کشوری موسسه ژئوفیزیک و بیان پارهای از مشکلات آنها بر ضرورت توجه بیشتر مسئولین کشور و دانشگاه به این موسسه به ویژه مرکز لرزه نگاری کشوری که دارای وظیفهای ملّی است تاکید نمودند.
رئیس محترم دانشگاه تهران، آقای دکتر محمود نیلی احمدآبادی نیز ضمن تشکر و قدردانی از فعالیتها و نقش تاثیرگذار مرکز لرزهنگاری کشوری موسسه ژئوفیزیک در سراسر کشور، این مجموعه را یکی از واحدهای توانمند و پویای دانشگاه تهران برشمردند.
به منظور پوشش بهتر چشمههاي لرزهاي در مكران بويژه ناحيه فرورانش واقع درياي عمان و همچنين ثبت بهتر زمينلرزههاي جنوب شرق كشور، مؤسسه ژئوفيزيك دانشگاه تهران تفاهمنامهاي را با دانشگاه سلطان قابوس كشور عمان به منظور تبادل دادههاي لرزه اي برخط به امضا رساند. هم اكنون دادههاي لرزهاي ۲ ايستگاه لرزهنگاري حاشيه درياي عمان وابسته به مركز لرزهنگاري كشوري مؤسسه ژئوفيزيك و ۲ ايستگاه لرزهنگاري متعلق به مركز پايش زمينلرزه دانشگاه سلطان قابوس در حاشيه جنوبي درياي عمان به صورت برخط (online) در هر دو كشور دريافت و براي اهداف مرتبط با مديريت بحران زمينلرزه و سونامي استفاده ميشوند.
نظر به پايش بهتر لرزهخيزي استان مازندران، مركز لرزهنگاري كشوري مؤسسه ژئوفيزيك دانشگاه تهران اقدام به نصب و راهاندازي دو ايستگاه لرزهنگاري باندپهن در مناطق كوهستاني شهرستانهاي نوشهر و كلاردشت واقع در غرب مازندران نموده است. دادههاي لرزهنگاري برخط (Online) اين ايستگاهها از اول آذر ۱۳۹۵ در مركز شبكه لرزهنگاري ساري و مركز پايش زمينلرزههاي كشور در تهران دريافت ميگردند.
پيرو انتشار شايعات و درج اخباري كذب در فضاي مجازي در خصوص رخداد زمينلرزه اي با بزرگاي ۶ در شهر مشهد كه به مركز لرزهنگاري كشوري مؤسسه ژئوفيزيك دانشگاه تهران نسبت داده شده است، مركز لرزهنگاري كشوري ، ضمن تكذيب اين خبر به آگاهي ميرساند، بر اساس دادههاي ثبت شده محلي شبكه لرزهنگاري مشهد وابسته به اين مؤسسه هيچ گونه تغييرات خاصي در وضعيت لرزهخيزي مشهد طي روزهاي اخير مشاهده نشده است. لذا مجدداً اين شايعه قوياً تكذيب ميگردد(12 آبان 1395).
مرکز لرزهنگاری کشوری وابسته به موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، وظیفه ملی ثبت و اطلاعرسانی زمینلرزههای کشور را بر عهده دارد. به همین منظور، جهت اطلاعرسانی عمومی علاوه بر وبسایت رسمی این مرکز، هموطنان عزیز میتوانند از طریق کانال تلگرام با لینک اتصال زیر در جریان زمینلرزههای با بزرگای بیش از 3.5 ثبت شده قرارگیرند. لازم به ذکر است از آنجاکه اطلاعات زمینلرزهها مورد بازبینی و تغییر قرار میگیرند مرجع اصلی اطلاعات زمینلرزهها کماکان وبسایت مرکز میباشد.
لینک اتصال به کانال تلگرام
در حاشیه جلسه معاونین اداری و مالی دانشگاههای برتر کشور در دانشگاه فردوسی مشهد، آقای دکتر سعید یزدانی در روز دوشنبه مورخ 1395/06/30 مقارن با عید سعید غدیر خم به اتفاق هیات همراه بازدیدی از شبکه لرزهنگاری مشهد وابسته به موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران داشتهاند.
در این بازدید همکاران محترم شبکه لرزه نگاری مشهد گزارشی از سابقه فعالیت شبکه، نحوه عملکرد و چگونگی ارائه خدمات شبانه روزی به دستگاههای اجرائی و آحاد مردم در سطح استان با توجه به لرزه خیزی شمال شرق کشور ارائه نمودند.
سپس آقای دکتر یزدانی معاون محترم اداری و مالی دانشگاه ضمن تشکر از خدمات شایسته و ارزشمند همکاران شبکه لرزهنگاری مشهد و مجموعه مرکز لرزهنگاری کشوری در سراسر کشور، موسسه ژئوفیزیک را مجموعه ای پویا و فعال در عرصه خدمترسانی به کل کشور به عنوان یک واحد تابعه دانشگاه تهران معرفی نمودند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، مرکز لرزهنگاری کشوری مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاهتهران، ۲۸ تیرماه ۱۳۹۵، یک ایستگاه لرزهنگاری باند پهن در حوالی شهرستان آستارا واقع در استان گیلان نصب و راهاندازی کرد.
این اقدام با هدف پایش بهتر لرزهخیزی استانهای لرزهخیز گیلان و اردبیل صورت گرفته است.
گفتنی است، دادههای لرزهنگاری برخط (online) این ایستگاه در مرکز شبکه لرزهنگاری گیلان و مرکز پایش زمینلرزههای کشور در تهران دریافت میشود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر محمود نیلی احمد آبادی، رییس دانشگاه تهران، به همراه دکتر محمد رحیمیان، معاون پژوهشی دانشگاه تهران، و دکتر مجید نبیبیدهندی، رییس مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، جمعه یکم مرداد ۱۳۹۵، از شبکه لرزهنگاری تبریز بازدید کرد.
دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رییس دانشگاه تهران، در بازدید از شبکه لرزهنگاری تبریز، بر ضرورت تقویت زیرساختهای مرکز لرزهنگاری کشوری در سراسر کشور از جمله شبکه لرزهنگاری تبریز تأکید کرد.
وی همچنین، ضمن قدردانی از زحمات کارکنان مؤسسه ژئوفیزیک در سراسر کشور، بر توجه ویژه مسئولان دانشگاه به مجموعه مرکز لرزهنگاری کشور برای تحقق هر چه بهتر اهداف و برنامههای دانشگاه تهران در این حوزه و نیز ارایه خدمات بهتر و مطلوبتر به مجموعه مدیریت کشور و آحاد جامعه تأکید کرد.
دکتر مجید نبی بیدهندی، رییس مؤسسه ژئوفیزیک، نیز در این بازدید ضمن تأکید بر ضرورت توجه بیشتر دولت و دانشگاه برای پیشبرد اهداف و برنامههای مرکز لرزهنگاری، از کارکنان این مرکز، به خاطر توانمندیها و نحوه ارایه خدمات قدردانی کرد.
در راستاي هم افزايي مراكز دارنده دادههاي لرزهنگاري و شتابنگاري كشور و بمنظور شناخت بهتر چشمههاي لرزهاي و كاهش صدمات و تلفات زمينلرزه، پس از عقد تفاهمنامه همكاري فيمابين موسسه ژئوفيزيك دانشگاه تهران و پژوهشگاه بينالمللي زلزلهشناسي و مهندسي زلزله، از تاريخ ۹۵/۳/۳ مبادله آنلاين دادههاي ايستگاههاي لرزهنگاري بين اين دو مركز آغاز گرديد. هم اكنون از دادههاي آنلاين ارسالي براي تعيين محل بهتر زمينلرزههاي كشور استفاده ميگردد.
نظر به پایش بهتر لرزهخیزی استان خراسان رضوی، مرکز لرزهنگاری کشوری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران اقدام به نصب و راهاندازی یک ایستگاه لرزهنگاری در حوالی شهرستان تربت حیدریه، واقع در استان خراسان رضوی نمود. هم اکنون دادههای لرزهنگاری برخط این ایستگاه در مرکز شبکه لرزهنگاری مشهد و مرکز پایش زمینلرزههای کشور در تهران دریافت میگردد. برنامهریزی جهت آمادهسازی محل نصب ایستگاه در زمستان 1394 آغاز و ایستگاه در 1395/02/13 فعال گردید.
به منظور پوشش هر چه بهتر مناطق لرزه خیز استان هرمزگان و منطقه مکران در سیستان و بلوچستان، مرکز لرزه نگاری کشوری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران اقدام به راه اندازی ایستگاهی موقت در بهار 1392 در شهرستان جاسک نموده بود. پس از انجام مراحل تعیین محل مناسب ایستگاه، آزمایش سطح نوفه و ساخت اتاقک مخصوص ایستگاه لرزهنگاری و فراهم آوردن زیرساختهای لازم در حوالی روستای بارشکان شهرستان جاسک واقع در استان هرمزگان، ایستگاه موقت جاسک به محل دائمی خود در روستای مذکور در تاریخ 1395/02/06 منتقل شد و دادههای آن در شبکه میناب و مرکز پایش زمینلرزهها در تهران بصورت برخط دریافت میگردد.
به منظور هماهنگي و برنامهريزي در راستاي تقويت و توسعه ايستگاههاي لرزهنگاري در سراسر كشور، بررسي عملكرد سالانه شبكهها و پايگاههاي لرزهنگاري، بهبود در وضع موجود و برنامهريزي براي سنوات آتي عليالخصوص سال 1395 جلسه مسئولين شبكهها و پايگاههاي لرزهنگاري سراسر كشور روز يكشنبه مورخ 16/12/94 با حضور رئيس محترم موسسه ژئوفيزيك، رئيس و معاونين محترم مركز لرزهنگاري كشوري به مدت يك روز برگزار گرديد.
مرکز لرزهنگاری کشوری در راستای انجام وظیفه ملی ثبت و اطلاعرسانی زمینلرزههای کشور اقدام به راه اندازی ایستگاه لرزهنگاری در ده زوئيه زرند واقع در استان کرمان نموده است. این ایستگاه در مختصات جغرافیایی 30/96 درجه شمالی و 56/53 درجه شرقی قرار داشته و مجهز به سنسور لرزهنگاری باند پهن میباشد. برنامهریزی برای آمادهسازی محل نصب ایستگاه از پاییز ۱۳۹۴ آغاز و این ایستگاه در شانزدهم دیماه سالجاری فعال شد. راه اندازی این ایستگاه باعث بهبود پوشش ایستگاهی زمینلرزه های مرکز کشور شده است.
به منظور بازديد ازشبكه هاي لرزهنگاري استان لرستان و يافتن راه حلهاي مناسب براي رفع مشكلات موجود و ارتقا ايستگاهها و شبكههاي لرزهنگاري آن استان، عصر يكشنبه مورخ 1394/7/26جناب آقاي دكتر نبيبيدهندي رياست محترم موسسه بهمراه جناب آقاي دكترمرادي رياست محترم مركز لرزهنگاري كشوري به اين استان عزيمت نمودند.
در اين سفركاري دو روزه، رياست محترم موسسه علاوه برحضور در شبكههاي لرزهنگاري خرم آباد و بروجرد و شنيدن نقطه نظرات كارشناسان اين مجموعهها، در جلساتي كه در استانداري لرستان، اداره كل هواشناسي استان و فرمانداري بروجرد با محوريت شبكههاي لرزهنگاري خرم آباد و بروجرد برگزار گرديد، شركت نمودند. در اين سفر تفاهمنامه همكاري با ادارهكل هواشناسي استان لرستان به منظور همكاريهاي بيشتر منعقد گرديد و همچنين مقرر شد تا ساختمان مناسب در اختيار مركز شبكه لرزهنگاري بروجرد قرار گيرد تا پس از آن در آينده نزديك و پس از رفع مشكلات موجود، بصورت رسمي اين شبكه مهم نيز راهاندازي گردد.
لازم به ذكر است كه در اين سفر جناب آقاي مهندس شاهرخي مسئول محترم شبكه لرزه نگاري خرم آباد هيئت فوق را همراهي نمودند.
در شش ماه نخست سال 1394 ، مرکز لرزه نگاری کشوری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران با توجه به وظیفه ملی ثبت و اعلام زمینلرزههای کشور، اقدام به راه اندازی شش ایستگاه لرزهنگاری جدید باند پهن در حوالی شهرهای سراوان و نگور در استان سیستان و بلوچستان، شهرهای جیرنده ، رضوانشهر و رشت در استان گیلان و شهر تربت جام در استان خراسان رضوی نموده است. این ایستگاهها بر اساس برنامه این مرکز برای پوشش هر چه بهتر چشمههای زمین لرزه در کشور نصب و راهاندازی شدهاند. لازم به ذکر است ایستگاههای استان گیلان در قالب شبکه لرزهنگاری رشت راهاندازی شدهاند. علاوه بر نصب و راهاندازی ایستگاههای جدید، این مرکز برنامه ارتقا و بروزرسانی تمامی ایستگاههای قدیمی را در حال اجرا دارد که طی شش ماه گذشته، چهار ایستگاه لرزهنگاری در استانهای خراسان رضوی (2 ایستگاه)، تهران (1 ایستگاه) و آذربایجان شرقی (1 ایستگاه) با تجهیزات مدرن ارتقا یافتهاند.
جمعي از مسئولين سازمان امداد و نجات جمعيت هلال احمر در ساعت 12 روز چهارشنبه
1393/6/5 از مركز لرزهنگاري كشوري موسسه ژئوفيزيك دانشگاه تهران بازديد
نمودند. اين گروه كه قائم مقام سازمان، معاون برنامهريزي و آموزش، برخي از
مديران ستادي و معاونين امداد و نجات جمعيت هلال احمر سراسر كشور را شامل
ميشدند، ضمن ديدار با رئيس موسسه ژئوفيزيك، رئيس مركز لرزهنگاري كشوري و
مديران ذيربط، در يك نشست صميمي از نزديك با نحوه عملكرد و توانمنديهاي ملي
مركز لرزهنگاري كشوري آشنا شده و مقرر گرديد با توجه به توانمنديهاي اين مركز
و سازمان امداد و نجات، همكاري مشترك خود را در سطح ملي و استاني تقويت نمايند.